Premier League sæsonen 2015-16 var en af de mest ekstraordinære sæsoner nognsinde, da Leicester City gik imod alle odds og blev mestre i England. I starten af turneringen kunne man få  odds 1000 på Leicester som vindere af turneringen. Kan 2016-17 sæsonen matche det?

Premier League Vindere

Bookmakerne forventer, at de to Manchester klubber kommer til at kæmpe om titlen igen i år, når Pep Guardiola og Jose Mourinho fornyer en gammel og til tider bitter rivalisering.  Begge klubber virker til at være fast besluttet på at genetablere sig i toppen af den engelske liga, og har hver samlet et hold som kan sammenlignes med Barcelona og Real Madrid. Hvis man tager de to træners evner i betragtning, og mængden af talent til deres rådighed, er det svært at adskille de to hold i toppen af markedet.

Deres rivaler er kommet på en svær opgave. Tottenham forventes igen at holde et højt niveau, men de ikke har kvaliteten til at konkurrere imod de to Manchester klubber. Arsenal ser ikke ud til at være blevet stærkere siden sidste sæson. Overraskelsen denne sæson kunne potentielt blive Chealsea.

Antonio Conte er noget af en karakter som nok skal få de blå ind i kampen om mesterskabet før eller senere, og derfor er Chealsea et interessant bud på en vinder. 

Tips til Top Fire

Kampen om en Champions League plads bliver der altid kæmpet ekstra meget for, og der er en håndfuld klubber, hvis mål vil være, at slutte i top fire, herunder sidste sæsons titel vindere Leicester City. Træneren Claudio Ranieri vil ikke lade deres niveau falde, men uden energien fra N’golo Kante, bliver det svært at holde niveauet i både en international turnering og den hjemlige liga.

West Ham kommer til at have deres hjemmebane i de store omgivelser på det olympiske stadion denne sæson, men deres stærke sæson sidste år har ikke hjulpet dem med at tiltrække et stort navn i form af en stærk angriber. Alt imens det højst sandsynligt kommer til at tage tid for Ronald Koeman at omdanne Evertons nyfunde rigdom til success på banen.

Ud over den håndfuld klubber der oplagt kommer til at jagte en Champions League plads, er Liverpool den klub der højst sandsynligt også kommer ind i kampen. Jürgen Klopps  sjove personlighed og smittende entusiasme stjæler overskrifterne, men han er en af de mest taktisk begavede trænere i Europa, og nu, hvor han har været i stand til at sætte sit præg på Liverpool,  kan vi forvente en dramatisk forbedring i forhold til sidste sæson.

Odds på Topscorer

I samtlige af de sidste ti sæsoner er topscoreren fra Premier League kommet fra et hold som er endt i top tre. Historisk set, skal du derfor koncentrere dig om front figurene fra de primære titel kandidatter, hvis du vil spille på dette marked.

Sergio Aguero har sluttet blandt top fire Premier League målscorer i de sidste tre sæsoner og vil endnu engang gå forrest for Manchester City, men til odds 4,50 er der ikke meget værdi at hente, i hvad der højst sansynligt bliver et meget konkurrencepræget marked.

Diego Costa er også en af favoritterne til at løbe med titlen, men kunne meget vel være på vej væk fra Stamford Bridge før sæsonen slutter, og jeg kan ikke se at Jamie Vardy vil være i stand til at gentage sin success fra sidste sæson, så det kunne betale sig at fokusere på to spillere til højere odds.

Manchester United vil bygge deres offensiv op omkring Zlatan Ibrahimovic, og den meget erfarne og fysisk imponerende svensker vil ikke have problemer med at tilpasse sig livet i Premier League.

Romelu Lukaku er endnu en interessant kandidat. Han sluttede som den fjerde topscorer sidste sæson til trods for, at han spillede på et dårligt kørende Everton mandskab. Det ser ud til, at han højst sansynligt skifter til Chealsea inden sæsonen starter.

Nedrykningsprognose

Af de tre nyoprykkere, virker Middlesbrough som det mandskab med størst mulighed for at blive i ligaen efter, at de har investeret i en række kvalitetsspillere som tidligere Manchester City angriber, Alvaro Negredo. Det samme kan ikke siges om Championship vinderne, Burnley, som ikke har brugt mange penge i transfervinduet, eller om Championship play-off vinderne Hull. Begge hold ser ud til at rykke ned igen.

Sunderland er flerårige nedrykningskandidater, men mens David Moyes ikke har være den mest iøjenfalende træner, han har nok erfaring til at styre dem i sikkerhed, og et bedre spil på en nedrykker kunne derfor være Watford. Efter at have fyret Quique Flores, har Watford igen satset på en anden uprøvet træner. Det er værd at bemærke, at på trods af en FA Cup-semifinale har deres anden del af sæsonen ikke været bemærkelsesværdig. Her lykkedes det dem kun at vinde fire kampe i 2016.